Kocaeli Web tasarım, şirketlerin belirli amaçlar için dijital ortamda onları temsil eden, kurumsal çizgilerini belirleyen sistemlerdir. Standart yapılan grafik tasarımdan farklı olarak kocaeli web tasarım içersinde sadece grafik tasarımı barındırmaz, yazılımı ve ux metodlarını da barındırmaktadır. Kullanıcı deneyimi tam olarak düşünülmemiş bir web tasarımı uygulamasının başarıya ulaması düşük bir ihtimaldir.  Web tasarımın etkili olabilmesi için , öncelikle belirli analizler, planlama ve detaylı hazırlık yapılmalıdır. Şu anda bir çok firma dijital ortamdaki bilinirliliğini artırmak için kocaeli web tasarımı yaptırmaktadır. Ancak belirlenen standartlarda olmayışı ise istenilen başarının sağlanmamasına sebep olmaktadır. 
Web Tasarım Ana kurallar Nelerdir?
Erişebilirlik
internet standartları, bazı erişebilirlik kurallarını içerdiğinden, net sitesi kodlama standartlarını uygulayan bir web sayfası, erişebilirlik ve web sitesinin düzgün görüntülenmesi yolunda doğru bir advertım atmış olacaktır.

Doğru Görüntülenme
Eğer sunum ve bilgiyi, yeni geliştirilen CSS kuralları ile ayırırsanız, sunulan bilgi, herkese ve her cihaza ulaşabilecektir. Kullanıcı, ister bir bilgisayar isterse cep telefonu tarayıcısı ile aynı bilgiye sorunsuz bir şekilde ulaşabilecek ve bilgiyi dijital ortamda doğru olarak görüntüleyebilecektir.

Hızlı yüklenme
CSS ile geliştirilen bir web sayfası ile tablo kullanılarak yapılmış bir internet sayfası arasındaki boyut farkı yüzde 25 ile 50 arasında değişmektedir. Hızlı olduğunu düşündüğünüz bir internet ana sayfasını bilgisayarınıza kayıt ederek ve boyutuna bakarak bunu daha iyi ayırt edeceksiniz.

Düşüokay bant genişliği kullanımı
net sayfalarınızı barındıran yer sağlayıcı şirket, kullandığınız İnternet trafiğine orantılı olarak aylık para talep edebilir. Eğer internet standartları ile hazırlamış olduğunuz sayfaların boyutu oküçük ise, net siteniz daha düşüok bir İnternet trafiği oluşturarak length ya da müşterinize para tasarrufu sağlayacaktır.

Arama motorlarında sıralama
internet sitenizin tasarım ve görünümünü değiştirmeden, daha fazla ve kaliteli ziyaretçiyi internet sitenize çekebilmeyi; arama motoru optimizasyonu ile sağlayabilirsiniz.

Optimize edilerek oluşturulmuş net sayfaları ile arama motorlarında ilk sıralarda yer almanız mümkün olabilir.

Arama motorlarının mantığını bilmeniz önemlidir. Örneğin; google, harika olduğunu düşündüğünüz flash altyapısı ile geliştirilmiş net sitenizin içerisinde sadece text tabanlı arama yaparak indekslemeye çalışacaktır. Flash alyapısı ile yapılan internet sitelerinin içeriğinde bulunan yazılar arama motoru robotları tarafından okunamadığından sayfalarınız google vb. arama motorları tarafından listelenemeyebilir. Fakat flash altyapısı kullanılan bir internet sitesinin html kodunun içindeki meta etiketi (meta tag) ve anahtar kelimelerini (key phrases) girerseniz sadece bunlar göz önünde bulundurularak indexlenecektir.

Google flash altyası ile yapılmış web sitelerinde artıokay dinamik metin (dynamic textual content) okuyabilmektedir. internet sayfalarınızı statik metin (static textual content) yerine dinamik metin ile inşa ederseniz bulunabilirliğiniz artacak ve bu da sizin yararınıza olacaktır.

Bakım kolaylığı
Güncel kodlama sistemleri ile geliştirilen bir internet sitesinde bilgi ve sunumun ayrılması sayesinde; eğer web page içinde, sitenin tümünü etkileyecek bir değişlik yapılması gerekiyorsa, CSS dosyası üzerinde yapılacak bir düzenleme ile tüm siteyi etkileyecek bir değişim gerçekleştirilebilir. Bu şekilde her bir sayfayı tek tek düzenlemek yerine tek bir dokunuş ile sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Dilerseniz bir önceki konumuz 

 okuyabilirsiniz.

0 comments so far,add yours